VANDAAG OPEN {{VAN}} {{startHour}}u{{startMinute}} TOT {{endHour}}u{{endMinute}}
Placeholder Text
Bestellen

Acolisa: Het goede doel voor Frietjesdag 2021!

Op dinsdag 29 juni 2021 is het Frietjesdag op de gemeenteschool ‘De Regenboog’ te Kortenberg. Dan bakken we 700 pakjes friet en steunen we een schooltje in Afrika waar de gemeenteschool een band mee heeft. Ben jij ook van de partij?

Het is intussen een traditie geworden: de voorlaatste dag van het schooljaar bij ‘De Regenboog’ wordt feestelijk gevierd met frietjes. De zomervakantie wordt zo alvast lekker ingezet! We zullen maar liefst 700 pakjes friet bakken voor het goede doel!

Samen voor een goed doel: Acolisa

Frieten bakken doen we niet alleen uit passie, maar ook om het goede doel te steunen. Samen met de gemeenteschool ‘De Regenboog’ schenken we de volledige opbrengst van de 700 pakjes friet aan het goede doel. 

Acolisa is een project én een lagere school in Cogelos, één van de talloze armoedige buitenwijken van Kinshasa, de hoofdstad van Congo. De VZW Acolisa haalde haar naam uit het Lingala: "Ko yekolisa" wijst naar een basis waarop iedereen recht heeft. 

De economische situatie in Congo maakt het voor gezinnen uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk, om onderwijs voor hun kinderen te betalen. Als gevolg van de economische crisis zijn de meeste Congolese ouders niet in staat het onderwijs te bieden dat de kinderen zo terecht verdienen. Onderwijs is niet gratis in Congo en ouders die niet over de financiële middelen beschikken, houden hun kinderen gewoon thuis. Dankzij de VZW Acolisa, die ook deel uitmaakt van de Kortenbergse Wereldraad, kunnen meer Congolese kinderen leren schrijven, rekenen, lezen en nog veel meer. 

In 2004 werd Acolisa opgericht met een eerste leerjaar. Elk jaar groeide de school met een leerjaar. In 2009 begon het derde leerjaar van ‘De Regenboog’ met een jaarlijks weerkerend Afrika Project om Acolisa mee te sponsoren. 

Wil jij, net zoals De Frietist en De Regenboog, Acolisa helpen? Ontdek  hier  hoe dat kan!

Tot binnenkort bij De Frietist!

 

 

Thuislevering? Ook hier gaan we voluit voor ecologisch!

Ons verhaal
© 2023 De Frietist
Privacy- en cookiebeleid

Website op maat by Digital Leader