VANDAAG OPEN {{VAN}} {{startHour}}u{{startMinute}} TOT {{endHour}}u{{endMinute}}
Placeholder Text
Bestellen

De Frietist bestaat 16 jaar

Hiep hiep hiep hoera! Tijd om kaarsjes uit te blazen want De Frietist bestaat vandaag 16 jaar. Al 16 jaar mogen we jullie verwennen met de Belgische delicatessefrietjes, aangevuld met een steeds groeiend assortiment van snacks, burgers en huisbereide gerechten. Over de jaren heen breidde niet alleen onze kaart sterk uit, maar ook ons team evolueerde van 1 persoon naar een sterk team van gepassioneerde chefs. Kortom al 16 jaar serveren we frietjes vol passie en goesting. Graag blikken we samen met jullie eens terug naar hoe het allemaal begon.

De Frietist anno 2005

Het verhaal van De Frietist kent haar begin 16 jaar geleden in een pittoresk frietkot langs de kant van de weg in Kortenberg. Sven, de zaakvoerder groeide op in een frietfamilie en volgde zelf een opleiding hotelschool. Aangezien zijn sterke passie voor de Belgische frietjes en het volledige kookgebeuren, was het openen van een eigen frituur een  logische volgende stap. Zo ontstond Frituur Sven. 

Al snel werd duidelijk dat Frituur Sven bekend raakte door de beste Belgische frietjes van de streek en haar vlotte service. Zowel het assortiment, als het team groeide met de jaren en het frietkraampje van Frituur Sven ontwikkelde zich doorheen de jaren tot De Frietist. 

Stilstaan is achteruitgaan, ook in de frietjeswereld. Om die reden bleef De Frietist steeds innoveren en uitbreiden en ook zo kende Het Fornuis haar begin. Een uitbreiding op De Frietist waar je terecht kan voor heerlijk huisbereide gerechten door onze chefs. Gaande van ware klassiekers uit grootmoeders keuken tot hippe gerechten, allemaal overgoten met het geheime ‘Frietist-sausje’.
 

De Frietist vandaag

De Frietist is meer dan de standaard frituur op de hoek van de straat, daar is geen ontkennen meer aan. De Frietist serveert en presenteert de Belgische frietcultuur op ongezien niveau, waardoor het halen van een pakje frieten al gauw een beleving wordt. Net zoals 16 jaar geleden, staan we ook vandaag met een brede glimlach en vol passie voor je klaar om je frietervaring onvergetelijk te maken. 

Zin in een heerlijk pakje goudgeel? Kom langs bij De Frietist en laat je onderdompelen in onze wereld van talloze frituursnacks, burgers van de chef en een heerlijk assortiment huisbereide gerechten. 

Tot snel!

 

Thuislevering? Ook hier gaan we voluit voor ecologisch!

Ons verhaal
© 2023 De Frietist
Privacy- en cookiebeleid

Website op maat by Digital Leader