VANDAAG OPEN {{VAN}} {{startHour}}u{{startMinute}} TOT {{endHour}}u{{endMinute}}
Placeholder Text
Bestellen

De geschiedenis van de Belgian Fries

Belgische Frietjes - als Belg en als frietlover weten we als geen ander hoe de beste frietjes ter wereld smaken. Wij zijn dan ook trots op onze echte Belgische frietjes. Ondanks de verwarrende vertaling van onze frietjes, French Fries, weten wij wel beter. Uiteraard zijn de frieten ontstaan in België. Daarom nemen we je mee terug in de tijd wanneer de echte Belgian Fries zijn ontstaan. 

Het ontstaan van de Belgian Fries

Het begon allemaal aan het einde van de 17e eeuw. De Belgische stad Dinant (waar ze wel over het algemeen meer Frans praten) stond toen bekend voor hun heerlijke kleine visjes. De visjes werden opgevist uit de Maes en vervolgens krokant gebakken in olie. Het was een supersucces in die tijd, mensen stonden er in rijen voor aan te schuiven. (Een beetje zoals ze nu op vrijdag aan de frietkoten staan aan te schuiven). 
 
Door het grote succes kwam er al snel een tekort aan visjes en moesten ze een andere oplossing bedenken. Zo kwamen ze op het idee om stukjes aardappel in de vorm van de visjes te snijden. Die manier van snijden werd dan later “French” genoemd, niet verwijzend naar Frans dus. En opnieuw werd het een groot succes!
 

Frieten, de trots van de Belgen

Tot op vandaag zijn frietjes nog steeds de trots van de Belgen en nergens anders ter wereld kan je ze zo lekker eten als bij ons. Enkel wij Belgen kennen het geheime recept van échte Belgische frietjes. De frietjes worden door Belgische frituristen steeds met liefde en zorg gesneden, verschillende keren gebakken op exact de juiste temperaturen en ook met liefde geserveerd. Echte Belgische frietjes vind je nergens anders. 
 

Thuislevering? Ook hier gaan we voluit voor ecologisch!

Ons verhaal
© 2023 De Frietist
Privacy- en cookiebeleid

Website op maat by Digital Leader