VANDAAG OPEN {{VAN}} {{startHour}}u{{startMinute}} TOT {{endHour}}u{{endMinute}}
Placeholder Text
Bestellen

Meer dan 5.000 frietenbakkers in België en geen 1 dezelfde friet

De Belgen en hun frietjes zijn onafscheidelijk en als land staan we er enorm om bekend. Zo’n heerlijk pakje goudgeel met een snuifje zout, we zouden er uren voor willen aanschuiven want nergens ter wereld vind je zo’n lekkere frietjes als in België. Het valt bijna niet te geloven maar ons kleine België staat in voor de grootste export in aardappelen ter wereld. Geen land die de aardappel of frietjes beter kent dan ons, toch slagen we er met meer dan 5.000 frietbakkers niet in om exact dezelfde frieten te bakken. Hoe komt dit?

Frieten bakken is ingewikkelder dan het lijkt en tal van factoren spelen een rol. Denk maar aan de keuze en de kwaliteit van de aardappelsoort, de dikte van de friet, het soort frietvet, de temperatuur van het frietvet en zoveel meer. Zelfs mijn moeder krijgt nooit dezelfde smaak in haar frietjes als die van De Frietist. Al bakt ze ze thuis af in dezelfde vetsoorten als ons. 

Het geheim van De Frietist-friet

Er is dus niet 1 uniek recept voor de perfecte friet, maar elke frituur zet de frieten naar zijn eigen hand, en gelukkig maar! Stiekem heb je toch die ene favoriete frietsmaak, de smaak die je oprecht gelukkig maakt van de eerste tot de laatste friet. Daar streven we naar bij De Frietist, het geluk tijdens het frietmoment en daarom doen we er alles aan om steeds dezelfde friet te bakken, ‘De Frietist-Friet’: vakkundig geproefd en verkozen door heel wat frietisten uit de streek die even willen ontsnappen uit hun drukke leven tijdens het genieten van hun frietmoment. Gegarandeerd glimlachen ze bij de eerste friet die ze proeven. 

De frietsmaak consistent houden, daar zit de uitdaging voor elke frietkot, want klanten houden niet van verandering eens ze hun favoriete frietsmaak hebben ontdekt. Frieten bakken, het lijkt simpel, maar bij De Frietist geven we zorgvuldige opleidingen aan ons personeel om frietjes te bakken omdat het zo’n delicaat gegeven is en we dezelfde frietsmaak willen garanderen onder alle omstandigheden. Zo dient elke frietenbakker te begrijpen wat er precies gebeurt met de frietjes tijdens het gehele proces, om zo het gewenste eindresultaat te bereiken. 

“Een friet is een lange aardappelreep die een licht krokante (crispy) bite heeft met binnenin zachte aardappelpuree die wegsmelt op je tong” - Sven

 

Ons frietvet voor de ideale frietsmaak

Het juiste frietvet in combinatie met de juiste temperatuur speelt een cruciale rol in het bepalen van de frietsmaak. Zo maken wij gebruik van een mengeling van runds- en plantaardig frietvet, waarbij het smeltpunt van het vet zelfs lager ligt dan jouw eigen lichaamstemperatuur. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat onze frietjes steeds makkelijk verteerbaar zijn en nooit als een blok op jouw maag vallen. In de toekomst, bij onze uitbreiding, willen we graag een extra frietketel uitsluitend met plantaardig vet plaatsen. Zo kunnen we twee frietsmaken aanbieden en kan je bij ons ook terecht voor veggie/vegan frieten. Kortom, voor ieder wat wils! 

Heb jij jouw favoriete frietsmaak al te pakken? Haal onze frietjes af of bestel eenvoudig online en ontdek de unieke frietsmaak van De Frietist. Wedden dat je nergens anders meer frietjes haalt  😉

 

Thuislevering? Ook hier gaan we voluit voor ecologisch!

Ons verhaal
© 2023 De Frietist
Privacy- en cookiebeleid

Website op maat by Digital Leader