Op ‘t gemak een frietje gaan eten betekent bij de Frietist zoveel meer dan je buikje rond smullen. De Belgische frietcultuur staat voor ons gelijk aan comfort, even uitzuchten na een lange dag, gezellig een babbeltje slaan en uiteraard heerlijk genieten van onze Belgische trots. Het is onze missie om elke dag opnieuw ons frietconcept te verbeteren en te innoveren. Wij bereiden jouw frietjes, snacks en burgers met liefde, net om jou dat tikkeltje extra zaligheid mee te geven wanneer je je frietjes naar binnen speelt. Laat het smaken!
Van kleins af aan was zaakvoerder Sven gebeten door Belgische frietjes (of was het andersom?). Niet verwonderlijk aangezien hij uit een frietfamilie komt: zijn tante baatte zelf ook een frituur uit. Bovendien had Sven van kindsbeen af een passie voor koken, maar tijdens zijn opleiding hotelschool merkte hij dat de stijve sfeer in klassieke restaurants niet aan hem besteed was. Vandaar de terugkeer naar zijn kinderdroom: een eigen frietkot uitbaten waar hij zijn professionele kookkunsten in kon botvieren!
Maar daar eindigt ons verhaal niet. Wat ooit begon als een frietpassie van een klein manneke groeide dus al snel uit tot een frituur waar beleving, frietcultuur en smaak centraal staan. Ook vandaag blijft Sven en zijn team elke dag innoveren om telkens opnieuw de lat hoger te leggen. En daar kan elke liefhebber van de Belgische frietcultuur mee van profiteren!