VANDAAG OPEN {{VAN}} {{startHour}}u{{startMinute}} TOT {{endHour}}u{{endMinute}}
Placeholder Text
Bestellen

Wat je nog niet wist... over de Frietist

Hoe het begon...

Van kleins af aan was zaakvoerder Sven gebeten door Belgische frietjes (of was het andersom?). Niet verwonderlijk aangezien hij uit een frietfamilie komt: zijn tante baatte zelf ook een frituur uit. Bovendien had Sven van kindsbeen af een passie voor koken, maar tijdens zijn opleiding hotelschool merkte hij dat de stijve sfeer in klassieke restaurants niet aan hem besteed was. Vandaar de terugkeer naar zijn kinderdroom: een eigen frituur uitbaten waar hij zijn professionele kookkunsten in kon botvieren!

Na enkele jaren ervaring achter de friteuse wilde Sven een frituur die meer was dan een doorsnee frietbarak. Hij ging steeds op zoek naar fijnere smaken, de beste kwaliteit en een optimale klantbeleving. Elke dag verdiept Sven zich net een tikkeltje meer in de frietcultuur en optimaliseert hij alle mogelijke details die bij het runnen van een frituur komen kijken. Na jarenlange investeringen kwam zo al gaande De Frietist tot stand zoals we het vandaag kennen.

Maar daar eindigt ons verhaal niet: De Frietist heeft het buitenland in het vizier. We blijven dagelijks aan ons concept sleutelen tot we buiten onze landsgrenzen barsten en “French fries” wereldwijd omdopen tot de enige juiste naam: Belgian fries! 
Wat ooit begon als een frietpassie van een klein manneke groeide dus al snel uit tot een frituur waar beleving, frietcultuur en smaak centraal staan. Ook vandaag blijft Sven en zijn team elke dag innoveren om telkens opnieuw de lat hoger te leggen. En daar kan elke liefhebber van de Belgische frietcultuur mee van profiteren!

Onze frietjes eenvoudig en snel thuis geleverd

Wil je heerlijk genieten van Belgische frietjes, zonder zelf in de keuken te staan of uit je luie zetel te komen? Geen probleem, onze frietjes worden ook aan huis geleverd. 

Een vlotte levering, met oog voor onze planeet, daar kan je op vertrouwen. Onze frietjes worden steeds verpakt in ecologische verpakkingsmaterialen en worden geleverd met de fiets of een elektrische wagen. 

Beleef in alle comfort de frietcultuur

Voor veel Belgen zijn frietjes nostalgie, sentiment, goesting en gewoon deel van de cultuur. Bij De Frietist doen we er alles aan om dit ook uit te stralen en naar voor te brengen. We zorgen voor dat tikkeltje extra service, kwaliteit, smaak en passie, wat van onze frietjes, snacks en burgers iets uitzonderlijks maakt. Geniet in onze zaak van knapperige frietjes of laat die huisgemaakte burger wegsmelten in de mond bij jou thuis.

Kwaliteit staat bovenaan de frietladder

Bij De Frietist streven we er niet naar de grootste te zijn (al is onze zaak ook niet meer de kleinste met een team van 25+ medewerkers). Wij streven er vooral naar de beste te zijn. In alles wat we doen, hebben we oog voor detail en streven we naar kwaliteit. 

Lekkere frietjes, verrassende gerechten, dagverse bereidingen, comfort voor, tijdens en na het eten, een all-round topservice én een team waar je een gemoedelijk babbeltje mee kan slaan - dat alles staat voor ons bovenaan de frietladder.

Frietjes (en al dat ander lekkers) van de hoogste kwaliteit op restaurantniveau
Een snelle en vriendelijke service bij eat in, take away én levering
Lekker eten, terwijl je geniet van alle comfort en een absolute topservice
Met het volledige team garanderen wij jou een echte frietbeleving

Videos

De Frietist werkte voor een school iets heel mooi uit en steunde daarmee het goede doel

Het is intussen een traditie geworden, de laatste dag van het schooljaar op de gemeenteschool De Regenboog te Kortenberg wordt smakelijk gevierd met onze frietjes. De zomervakantie wordt zo alvast lekker ingezet en dit jaar was dat niet anders. We bakten maar liefst 710 pakjes friet en steunden daarmee het goede doel. 650 leerlingen en 60 leerkrachten mochten op de laatste schooldag aanschuiven om een heerlijk pakje friet te komen smullen. Met een team van 8 man sterk konden we aan een recordtempo frietjes bakken en 710 buikjes vullen.

De geschiedenis van de Belgian Fries

Belgische Frietjes - als Belg en als frietlover weten we als geen ander hoe de beste frietjes ter wereld smaken. Wij zijn dan ook trots op onze echte Belgische frietjes. Ondanks de verwarrende vertaling van onze frietjes, French Fries, weten wij wel beter. Uiteraard zijn de frieten ontstaan in België. Daarom nemen we je mee terug in de tijd wanneer de echte Belgian Fries zijn ontstaan. 

Waarom is De Frietist een duurzame keuze?

Piepschuimen doosjes, plastic bakjes, zakjes en potjes. Een bezoek aan de gemiddelde frituur is niet helemaal ecologisch verantwoord. Gelukkig pakt De Frietist dit anders aan. Ontdek in de video waarom De Frietist een duurzame keuze is, of lees hieronder verder.

Wat je nog niet wist over De Frietist: Stoofvlees

Frietjes en stoofvlees! Voor heel wat Belgen is dit de combinatie bij uitstek. Als frietliefhebber kan je haast niet ontkennen dat bij een goede portie stoofvlees een lekker frietje hoort. Ook bij ons is dit zo. En pssst… Eventjes onder ons: het stoofvlees van De Frietist is om duimen en vingers van af te likken. 

Wat je nog niet wist van De Frietist: Kip

Vandaag nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen en bereiden we samen onze befaamde kip. Bekijk onze video en probeer dit receptje, waar we best wel trots op zijn, zelf uit.

De Frietist tijdens Covid-19

Onze klanten hebben het ongetwijfeld al gemerkt: door Covid-19 hebben we onze aanpak grondig moeten bijsturen. Het afgelopen jaar is bij de Frietist zowat alles aangepast, buiten de kwaliteit van onze producten en service natuurlijk. We geven jullie in deze blog graag een blik achter de schermen omtrent hoe wij de hele crisis tot nu toe ervaren hebben en hoe we er op inspelen.

De Frietist bestaat 16 jaar

Hiep hiep hiep hoera! Tijd om kaarsjes uit te blazen want De Frietist bestaat vandaag 16 jaar. Al 16 jaar mogen we jullie verwennen met de Belgische delicatessefrietjes, aangevuld met een steeds groeiend assortiment van snacks, burgers en huisbereide gerechten. Over de jaren heen breidde niet alleen onze kaart sterk uit, maar ook ons team evolueerde van 1 persoon naar een sterk team van gepassioneerde chefs. Kortom al 16 jaar serveren we frietjes vol passie en goesting. Graag blikken we samen met jullie eens terug naar hoe het allemaal begon.

Het pikante avondmaal

De Belgische frietcultuur op een ongezien niveau, daar streven we naar bij De Frietist. Vanaf deze maand gaan we daar zelfs nog een stapje verder in want er werd zonet een nieuw arrangement toegevoegd aan onze kaart; de menu’s. Vanaf heden geniet je van A tot Z of van aperitief tot dessert dankzij onze nieuwe menu’s.

Meer dan 5.000 frietenbakkers in België en geen 1 dezelfde friet

De Belgen en hun frietjes zijn onafscheidelijk en als land staan we er enorm om bekend. Zo’n heerlijk pakje goudgeel met een snuifje zout, we zouden er uren voor willen aanschuiven want nergens ter wereld vind je zo’n lekkere frietjes als in België. Het valt bijna niet te geloven maar ons kleine België staat in voor de grootste export in aardappelen ter wereld. Geen land die de aardappel of frietjes beter kent dan ons, toch slagen we er met meer dan 5.000 frietbakkers niet in om exact dezelfde frieten te bakken. Hoe komt dit?
verse-gerechten

De herkomst van onze verse gerechten

Omdat een lekker gerecht begint met verse ingrediënten, is de keuze van de leveranciers bij ons erg belangrijk. Bij De Frietist kijken we daarom niet naar een leverancier meer of minder. De kwaliteit, service en duurzaamheid van onze producten staat altijd centraal. Zo hebben sommige leveranciers of merken een groot assortiment, maar nemen we niet alles bij hen af: we selecteren alleen hun topproducten!

Geniet met onze Rode Duivels van onze duivels lekkere burger!

Bij De Frietist zijn we trouwe fans van onze Rode Duivels! Supporter jij met ons mee? Juich de Rode Duivels naar de overwinning toe met de overheerlijke burgers van De Frietist!

Wil je een zakje snoep? Sta dan voor ons klaar op de stoep!

Bij De Frietist staan we bekend voor onze snelle service en onze excellente burgers. Om slappe frieten en koude maaltijden te voorkomen bij de leveringen presenteert De Frietist daarom de ludieke actie:

Acolisa: Het goede doel voor Frietjesdag 2021!

Op dinsdag 29 juni 2021 is het Frietjesdag op de gemeenteschool ‘De Regenboog’ te Kortenberg. Dan bakken we 700 pakjes friet en steunen we een schooltje in Afrika waar de gemeenteschool een band mee heeft. Ben jij ook van de partij?

Ontdek onze nieuwe chatfunctie!

Bij De Frietist is onze missie: mensen gelukkig maken! We willen mensen met de grootste zorg bedienen zodat ze er gelukkig van worden (of toch een moment gelukkig zijn, want we kunnen niet alles oplossen met frietjes natuurlijk ☺). Om je optimaal te bedienen, innoveren we elke dag een beetje meer, zowel fysiek als digitaal. Ontdek in deze blog zowel onze pijnpunten als onze passie om het altijd beter te doen!

Chemotivé x BCK Run 17 oktober 2021

Bij De Frietist staan we altijd klaar om te helpen. We willen van de wereld een betere plek maken en hopen dankzij onze acties een verschil te kunnen maken voor anderen. We stellen dan ook met veel plezier dit goede doel voor: de eerste editie van de Chemotivé BCK run op 17 oktober! Wil jij weten hoe je kan helpen? Ontdek er alles over in deze blog!

De Frietist innoveert opnieuw!

De Frietist heeft weer wat nieuws in petto om jou optimaal te blijven bedienen! Want tevreden klanten, daar doen we alles voor. Ons doel is om steeds de beste kwaliteit, perfecte bestellingen en een groot assortiment aan te kunnen bieden, en dat menen we ook écht! Na de lancering van onze gloednieuwe chatfunctie op de website zijn we nu ook toe aan een nieuw bestelplatform, maar ook aan… Een grotere keuken! We ruilen onze kleine ‘container’ met andere woorden in voor een groter stekje. Lees hieronder alles over onze nieuwste innovaties.

Een kijkje achter de schermen van De Frietist 2.0!

Een nieuw jaar luidt het begin van een nieuw pand, een nieuw assortiment en nieuwe infrastructuur! Bij De Frietist zetten we onze klanten altijd centraal, zelfs als dat betekent dat we afscheid moeten nemen van ons oude ‘frietcontainer’. Eind februari - begin maart is het zover! We nemen je graag mee achter de schermen van dit groots avontuur!

‘Ons Fornuis’ breidt uit

Het is niet onopgemerkt gebleven: De Frietist heeft een gigantische metamorfose ondergaan op vlak van infrastructuur en aanbod. Niet alleen de keuken heeft een make-over gekregen, ook de menukaart is uitgebreid met nieuwe, huisbereide gerechten van ‘ons fornuis’. Jawel, De Frietist is méér dan enkel een frietist geworden! Ons ijzersterk team van gepassioneerde chefs zal naast Belgische delicatessenfrietjes ook speciale pizza’s, rijstgerechten, visgerechten,... serveren. Benieuwd naar al dat nieuws? We nemen jullie mee in een exclusieve kijk achter de schermen!

NIEUW: 1 app, 7 zones

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de app van de Frietist heeft een metamorfose ondergaan. Wij leveren als pionier al jaren frietjes aan huis om lange wachtrijen te vermijden en een ultieme service aan te bieden. Wij dragen klantenservice, duurzaamheid, kwaliteit & smaak zeer hoog in het vaandel en onderzoeken steeds waar we bijkomend kunnen verbeteren. Ontdek er alles over in dit artikel en geniet van 10% korting op de volgende 3 bestellingen!

Actie: budgetmenu aan €9,9

Beste Frietist,
eerst en vooral bedankt voor jullie bestellingen bij ons, ik apprecieer dat enorm. Ik bak al bijna 18 jaar frietjes en doe dit nog steeds super graag. Onze business is de afgelopen tijd totaal gemoderniseerd en wij zijn ons bijgevolg gaan aanpassen om jullie de beste service aan te bieden. Door de tijdrovende verhuis en transformaties kon ik regelmatig niet in de keuken meer staan.

Boodschap van Sven aan alle Frietisten

Beste Frietliefhebbers,

Via deze weg wil ik jullie graag enerzijds bedanken, en anderzijds op de hoogte houden van de recente wijzigingen.

De Frietist wordt 18 jaar!

Thuislevering? Ook hier gaan we voluit voor ecologisch!

Ons verhaal
© 2023 De Frietist
Privacy- en cookiebeleid

Website op maat by Digital Leader