Wat je nog niet wist... over de Frietist

Hoe het begon...

Van kleins af aan was zaakvoerder Sven gebeten door Belgische frietjes (of was het andersom?). Niet verwonderlijk aangezien hij uit een frietfamilie komt: zijn tante baatte zelf ook een frituur uit. Bovendien had Sven van kindsbeen af een passie voor koken, maar tijdens zijn opleiding hotelschool merkte hij dat de stijve sfeer in klassieke restaurants niet aan hem besteed was. Vandaar de terugkeer naar zijn kinderdroom: een eigen frituur uitbaten waar hij zijn professionele kookkunsten in kon botvieren!

Een heruitgevonden frietkot

Na enkele jaren ervaring achter de friteuse wilde Sven een frituur die meer was dan een doorsnee frietbarak. Hij ging steeds op zoek naar fijnere smaken, de beste kwaliteit en een optimale klantbeleving. Elke dag verdiept Sven zich net een tikkeltje meer in de frietcultuur en optimaliseert hij alle mogelijke details die bij het runnen van een frituur komen kijken. Na jarenlange investeringen kwam zo al gaande De Frietist tot stand zoals we het vandaag kennen.

Frietkot 2.0: Het concept

Maar daar eindigt ons verhaal niet: De Frietist heeft het buitenland in het vizier. We blijven dagelijks aan ons concept sleutelen tot we buiten onze landsgrenzen barsten en “French fries” wereldwijd omdopen tot de enige juiste naam: Belgian fries! 
Wat ooit begon als een frietpassie van een klein manneke groeide dus al snel uit tot een frituur waar beleving, frietcultuur en smaak centraal staan. Ook vandaag blijft Sven en zijn team elke dag innoveren om telkens opnieuw de lat hoger te leggen. En daar kan elke liefhebber van de Belgische frietcultuur mee van profiteren!

Frietjes thuis geleverd. Eenvoudig en snel.

Wil je heerlijk genieten van Belgische frietjes, zonder zelf in de keuken te staan of uit je luie zetel te komen? Geen probleem, onze frietjes worden ook aan huis geleverd. 
 
Een vlotte levering, met oog voor onze planeet, daar kan je op vertrouwen. Onze frietjes worden steeds verpakt in ecologische verpakkingsmaterialen en worden geleverd met de fiets of een elektrische wagen. 

Beleef in alle comfort de frietcultuur

Voor veel Belgen zijn frietjes nostalgie, sentiment, goesting en gewoon deel van de cultuur. Bij De Frietist doen we er alles aan om dit ook uit te stralen en naar voor te brengen. We zorgen voor dat tikkeltje extra service, kwaliteit, smaak en passie, wat van onze frietjes, snacks en burgers iets uitzonderlijks maakt. Geniet in onze zaak van knapperige frietjes of laat die huisgemaakte burger wegsmelten in de mond bij jou thuis.

Kwaliteit staat bovenaan de frietladder

Bij De Frietist streven we er niet naar de grootste te zijn (al is onze zaak ook niet meer de kleinste met een team van 25+ medewerkers). Wij streven er vooral naar de beste te zijn. In alles wat we doen, hebben we oog voor detail en streven we naar kwaliteit. 
 
Lekkere frietjes, verrassende gerechten, dagverse bereidingen, comfort voor, tijdens en na het eten, een all-round topservice én een team waar je een gemoedelijk babbeltje mee kan slaan – dat alles staat voor ons bovenaan de frietladder.

FRIETJES (EN AL DAT ANDER LEKKERS) VAN DE HOOGSTE KWALITEIT OP RESTAURANTNIVEAU

EEN SNELLE EN VRIENDELIJKE SERVICE BIJ EAT IN, TAKE AWAY ÉN LEVERING

LEKKER ETEN, TERWIJL JE GENIET VAN ALLE COMFORT EN EEN ABSOLUTE TOPSERVICE

MET HET VOLLEDIGE TEAM GARANDEREN WIJ JOU EEN ECHTE FRIETBELEVING

Onze laaste nieuwtjes

In de schijnbaar grijze wereld van snacks straalt de frikandel als een kampioen. Geboren uit de nobele gedachte van voedselverspilling tegengaan, is deze grijze saucisse meer dan slechts een snack...
Bij ons kun je genieten van topkwaliteit frietjes zonder gedoe. We hebben allerlei handige manieren om ter plaatse te eten. Open in de zomer.
Deze maand is een bijzondere maand, want de frituur viert zijn 18e verjaardag! Het voelt als gisteren dat ik als tiener begon met het verkopen van frietjes op de hoek van de straat...