De Frietist... Meer dan een lekker frietkot!

EEN UNIEK CONCEPT, EEN UNIEK FRIETKOT

Op ‘t gemak een frietje gaan eten betekent bij de Frietist zoveel meer dan je buikje rond smullen. De Belgische frietcultuur staat voor ons gelijk aan comfort, even uitzuchten na een lange dag, gezellig een babbeltje slaan en uiteraard heerlijk genieten van onze Belgische trots. Het is onze missie om elke dag opnieuw ons frietconcept te verbeteren en te innoveren. Wij bereiden jouw frietjes, snacks en burgers met liefde, net om jou dat tikkeltje extra zaligheid mee te geven wanneer je je frietjes naar binnen speelt. Laat het smaken!

Frietkot 2.0

Beleef de Belgische frietcultuur op een ongezien niveau zoals in geen enkel ander frietkot. Elke dag werken we keihard om nieuwe manieren te vinden om onze frituur en service naar een ongezien niveau te tillen. Kom genieten van onze heerlijke goudgele frietjes, ons uitgebreid assortiment aan snacks, onze (unieke ere)burgers en nog zoveel meer: stuk voor stuk bereid door topchefs die leven voor hun vak, de Belgische frietcultuur!

Ons Fornuis

De Frietist is méér dan een gewone frituur. Naast overheerlijke frietjes bieden we ook comfort food van de bovenste plank, geïnspireerd uit grootmoeders keuken. Ambachtelijke gerechten zoals balletjes in tomatensaus, vol au vent, (zoet) stoofvlees, steak tartaar, unieke pizza’s, pasta’s, kip curry, en nog zoveel meer, met evenveel liefde klaargemaakt als onze frietjes.

Bestel online

Je bestelling op een post-itje of bierkaartje schrijven is passé – begin maar eens te tellen als je iets vergeten bent. Bespaar jezelf de moeite en bestel voortaan gemakkelijk je frietjes online. Kom ze nadien met een gerust geweten afhalen of laat ze meteen leveren aan huis!

Hoe het begon...

Van kleins af aan was zaakvoerder Sven gebeten door Belgische frietjes (of was het andersom?). Niet verwonderlijk aangezien hij uit een frietfamilie komt: zijn tante baatte zelf ook een frituur uit. Bovendien had Sven van kindsbeen af een passie voor koken, maar tijdens zijn opleiding hotelschool merkte hij dat de stijve sfeer in klassieke restaurants niet aan hem besteed was. Vandaar de terugkeer naar zijn kinderdroom: een eigen frietkot uitbaten waar hij zijn professionele kookkunsten in kon botvieren!

Een heruitgevonden frietkot

Na enkele jaren ervaring achter de friteuse wilde Sven een frituur die meer was dan een doorsnee frietkot. Hij ging steeds op zoek naar fijnere smaken, de beste kwaliteit en een optimale klantbeleving. Elke dag verdiept Sven zich net een tikkeltje meer in de frietcultuur en optimaliseert hij alle mogelijke details die bij het runnen van een frietkot komen kijken. Na jarenlange investeringen kwam zo al gaande De Frietist tot stand zoals we het vandaag kennen.

Frietkot 2.0: Het concept

Maar daar eindigt ons verhaal niet. Wat ooit begon als een frietpassie van een klein manneke groeide dus al snel uit tot een frituur waar beleving, frietcultuur en smaak centraal staan. Ook vandaag blijft Sven en zijn team elke dag innoveren om telkens opnieuw de lat hoger te leggen. En daar kan elke liefhebber van de Belgische frietcultuur mee van profiteren!

Frietjes thuis geleverd

Wil je heerlijk genieten van Belgische frietjes, zonder zelf in de keuken te staan of uit je luie zetel te komen? Geen probleem, onze frietjes worden ook aan huis geleverd. 
 
Een vlotte levering, met oog voor onze planeet, daar kan je op vertrouwen. Onze frietjes worden steeds verpakt in ecologische verpakkingsmaterialen en worden geleverd met de fiets of een elektrische wagen. 

Onze leveringsgebieden

De frietist levert frietjes en zoveel meer in de volgende gebieden: 3070 – Kortenberg, 3078 – Everberg, 3078 – Meerbeek, 1930 – Nossegem, 1933 – Sterrebeek, 1970 – Wezembeek-Oppem, 1930 – Zaventem, 3071 – Erps-Kwerps,1820 – Steenokkerzeel, 1910 – Nederokkerzeel, 1910 – Kampenhout, 3020 – Veltem, 3000 – Herent, 3061 – Leefdaal, 3060 – Bertem.

Kwaliteit staat bovenaan de frietladder

Bij De Frietist streven we er niet naar de grootste te zijn (al is onze zaak ook niet meer de kleinste met een team van 25+ medewerkers). Wij streven er vooral naar de beste te zijn. In alles wat we doen, hebben we oog voor detail en streven we naar kwaliteit. 
 
Lekkere frietjes, verrassende gerechten, dagverse bereidingen, comfort voor, tijdens en na het eten, een all-round topservice én een team waar je een gemoedelijk babbeltje mee kan slaan – dat alles staat voor ons bovenaan de frietladder.
DOWNLOAD DE FRIETIST APP SNEL & EENVOUDIG BESTELLEN